Højsæsonen for bryllupper nærmer sig og for mig er i år ingen undtagelse. Her er indtil videre, hvad mine bryllups outfit består af.

I år skal jeg til intet mindre end 5 bryllupper, startskuddet lyder i juni og stafetten om at finde de perfekte kjoler har været i gang længe nu. Jeg vil derfor gerne dele mine tanker omkring outfit med jer, for måske I har haft samme overvejelser, forhåbentligt kan det inspirere, ideelt måske lige frem afhjælpe koldsveds-fremkaldende kjolekriser? ;)

Først og fremmest tænker jeg altid over begivenheden. Hvor, hvordan, hvor længe, hvor mange osv. Jeg har efterhånden erfaret, at bryllupper i omfang, udførelse og indhold varierer i det uendelige. Jeg vil gerne være festligt klædt på, både for at vise brudeparret, at det for mig er en glædelig festdag, og fordi jeg øjner enhver chance for at skeje ud outfit-vice;)
Men jeg vil også føle mig godt tilpas. Modsat andre fester, varer bryllupper typisk hele dage og nætter, og derfor duer det ikke, at man chancer den af sted på syletynde stiletter, hvis man på forhånd VED, man aldrig kommer ud på dansegulvet iført dem.

Det er ikke alle bryllupper, jeg skal til, som er færdig planlagt, så jeg kender langt fra alle detaljer. Men jeg ved, jeg skal til rådhusbryllup, slotsbryllup i Frankrig, havebryllup og vinterbryllup. Og det er faktisk udmærkede udgangspunkter for at gå i gang med kjolejagten.

Et HAVEBRYLLUP er afslappet, men stadig fint. Jeg tænker derfor lang plisseret nederdel fra Zara, der falder skødesløst og er boho på den lækre måde. Jeg tror, jeg vil tilsætte en enkel hvid t-shirt, inspireret af Jill Sander:

Som eneste smykke tilsætter jeg enten pink læber eller min neongule halskæde fra Artrebels for at give lidt kant. Jeg tager nok flade lukkede sko. Ikke åbne, for med udendørs fester er det en god ide at have et par strømpebukser med i tasken, hvis det bliver køligt. Derfor er nederdelen også lang. Så kan jeg danse på græsset eller i et partytelt uden at bekymre mig om kluntet balance og kolde tæer. Sættet er enkelt, friskt og festligt. Ideelt til en havefest. (Min grå og neongule Mango kjole længere nede kan præcis det samme).

Et SLOTSBRYLLUP i Frankrig med Michelin mad og egenproduceret vin kræver elegant og klassisk tøj, gerne med en snert af ekstravagance. Jeg tror, jeg gåR efter min sorte og hvide Jackie Kennedy-kjole i tofarvet helsilke med prikkede transparente ærmer. Jeg elsker 60ér-snittet og de tydelige Chanel-vibes. Og ja, den er hvid. (Regel nr. 1, kom aldrig i hvidt, det er brudens farve! Men den er heldigvis også sort og ikke ret brudeagtig). Jeg tror, at de lange, gennemsigtige ærmer og den sorte krave er med til at gøre den tilpas konservativ, samtidig med at netop prikker, snit og brug af varierende materialer gør den drilsk, eksklusiv og elegant = Perfect match!

Et RÅDHUSBRYLLUP er casual, uformelt og afslappet. Her er ikke vægt på selve ceremonien, men på to menneskers enkle ja til hinanden. Selve brylluppet starter for de fleste gæsters vedkommende først bagefter rådhuset, da det ofte kun er den nærmeste familie, der er med inde hos giftefogeden. Her vil min vintage buksedragt i lavendelfarvet silke egne sig perfekt. Jeg forestiller mig at sammensætte den med et par sølvsandaler på forhåbentlig sommerbrune fødder og en glimtende clutch. Det er festligt og feminint, funky og uhøjtideligt. Jeg kan uden problemer cykle gennem byen og er alligevel fiks nok til at kunne stå klar ved rådhus dørene med balloner og sæbebobler uden at ligne én, der er gået forkert.

Et VINTERBRYLLUP kan være mange ting. Men ét er sikkert: Jeg skal være festlig og alligevel nogenlunde varm på samme tid. Her er ikke fokus på location som ved f.eks et slotsbryllup eller havebryllup, her er det festen, der er i centrum. Samtidig er brudeparet ikke troende, så jeg tror ikke, det bliver i kirken. Jeg behøver derfor ikke holde mg indenfor et ’klassisk kodeks’. Min genbrugskjole med paisley mønster, guldglimmer, bordeaux velourbånd og høj hals og lange ærmer er oplagt. Den er på alle måder over the top. Ren glam. Og derfor helt perfekt til en storslået kærligheds-fest med liveband, levende lys og tidligt mørke. Jeg vil parre den med høje plateau støvler og en åben læderjakke for et mere glam-rocket look. Sættet kunne lige så godt være et nytårssæt og grundelementerne er også de samme; Glimmer, glam, party og fest til den lyse morgen!

Der findes et utal af regler og traditioner omkring bryllupsgæsters outfit. Man må ikke bære hvidt, ikke helt sort, ikke diadem og generelt ikke overstråle bruden. Men hvert brudepar og har som regel tydelige referencer, man kan holde sig efter. Ofte kan man fornemme, hvad der ’passer sig’.

Generelt ofrer jeg ikke store summer på bryllups-skrud. Her vil jeg gerne gå linen ud, udleve forskellige stilarter og afprøve tendenser. Jeg gider ikke have det samme tøj på til flere bryllupper og derfor vil jeg heller ikke ofre en bondegård. Buksedragt og genbrugskjole er begge vintage fundet til ingen penge. Resten af det viste er fra high-street kæder som Mango og Zara og den sort/hvide kjole til slotsbrylluppet er fundet på et design-outlet på Nørrebro. Intet af det viste har kostet over 500,- Og begge vintagefund sniger sig ikke op over 200,-

For mig handler det om at træde ud af min ’hverdags-uniform’, fortælle brudeparret at jeg har gjort en indsats og tillade mig selv at skeje ud.  Uanset om det er med glimmer, glam, plissé eller neon.

Jeg håber, de mange tanker har kunne inspirere til andre bryllupstyper. I kommer selvsagt til at se alle ovenstående outfit ’in action’ hen over de næste par måneder, hvis I følger bloggen.

Rigtig god fornøjelse!

Billedekilde: redcarpetfashionaward.com

 

 1. Hvor har du købt den fine gule halskæde?
  Kh Ditte

 2. Sikke en masse fine outfits! Virkelig inspirerende..

  Jeg har også lavet et indlæg om kjoler, der vil være fine til et bryllup.
  Og så har vi generelt masser af inspiration til bryllupper og andre fester :)

  Hvis du har lyst, så kan du kigge forbi http://www.colourfull-ink.com

 3. Jeg synes det er nogle rigtig gode tanker du gør dig, og så har du jo det lækreste klædeskab (altså, indholdet, forstås).

  Hvilket mærke er Jackie O kjolen fra?

 4. sådan noget lækkert tøj :) ) du har en god stil søde Louise :)
  Hvor er de fede støvler fra???

 5. Åh – jeg synes også barnedåb er svært. Det er lidt for lousy at komme i jeans, men det kan også hurtigt blive overdressed for en dåb at være…Heldigvis er der lagersalg, trendsales, ebay og dba for at finde fede 2nd hand fund (og gode 2nd butikker i Kbh). Derudover har jeg fundet en sindsyg god skrædder, som syr de fineste ting – og gerne gøre den workwearable…Det er nemlig ret fedt at kunne bruge sit tøj igen-igen-igen…

  • Hej Lotte, ja jeg er faktisk enig. Står på søndag med selvsamme problem. Det er en fin balance, for det bliver nemt for over dressed, men omvendt vil man også gerne se bare lidt fin ud….det må vi da kigge nærmere på i fremtiden ;)

   • Skal til drengedåb i juni. Tror at løsningen bliver (skræddersyet) lyseblå butterflies til drengene (kæreste og søn) og så må jeg se hvad det bliver til mig og vores datter (til vores datters dåb havde drengene lyserød butterflies på – og jeg fik en lille lyserød sløjfe på min kjole. Det var meget fint, og bandt os alle fint samme). Det må godt være lidt festligt, men – jah – uden at det vælter budgettet…Lurer dog på om jeg skal ha’ syet en sommerkjole, og så kopiere toppen over til vores datter. Må se…Men dåb er (også) svært, så kom endelig med et tema!

    • Ihh, det lyder ellers fint. Har du ikke haft gjort samme trick til bryllupper? Med matchende outfit/butterfly? Så burde du i så fald deltage i vores læserkonkurrence, hvor man kan vinde body olie fra Rudolph Care, hvis man sender inspirationsbilleder ind relateret til bryllup;)

 6. Pernille siger:

  Hej Louise, hvilken størrelse har du den gule Mango kjole i? :-)

  • Hej, jeg har den i en str small. Den passer fint :) jeg synes den er meget tro mod størrelse

   • Jeg har lige prøvet den hernede i Lissabon i en str L – og jeg var lysår fra at kunne lukke den. Og normalt er jeg en 38/40 (og jeg har IKKE taget på – lige modsat faktisk). Så jeg vil sige at den er fuldstændig psyko-lille i størrelsen… ELLER så var den jeg prøvede mærket forkert.

    (Købte en anden Mango kjole for en måned siden og den er str. M – så ved ikke lige hvad der sker for denne kjole).

    • Nå, det lyder da mystisk Jeanett, for jeg tror ikke, jeg er en særlig lille str S. Faktisk tror jeg, jeg har taget lidt på:) Måske har den, som du prøvede været mærket forkert?? Mystisk i hvert fald….men altså, som sagt, min den passer rigtig fint :-)

     • Jeg hælder også mere og mere til at den har været mærket forkert. Fordi som sagt købte jeg min blå Mango kjole i en M (mener jeg) og den passer fint. Så det virkelig underligt at jeg ikke kunne lukke en L.

Trackbacks

 1. [...] og ikke mindst børn. Ikke nok med, at vi derfor skal have styr på vores egne outfits – som Louise heldigvis har lavet en rigtig god guide til – nej der er også det mindst lige så vigtige spørgsmål at tage stilling til: Hvad skal børnene [...]

 2. [...] Har jo slet ikke fået vist jer mine fine fødselsdagsgaver. Fik denne smukke buksedragt fra Wackerhaus af min dejlige mand. Den er så laber, når den kommer på. Meget nedringet, men alligevel klassisk smuk og underspillet. Jeg tror, jeg vil bruge den med evt. en blondebody under. Og så er stoffet simpelthen så flot med shine og struktur. Den kommer nok også i spil som et muligt bryllupsoutfit. [...]


Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. Husk at udfylde felter markeret med *

*