Dengang jeg skulle giftes, stod jeg overfor et dilemma, de fleste nok kan nikke genkendende til: Skulle det være en kirkelig eller borgerlig vielse? Højtideligt eller uformelt bryllup?

Eftersom jeg hverken er døbt eller konfirmeret, gav det ikke mening for mig at blive viet i en kirke. Jeg har ikke noget forhold til kristendom, og ville nok lade tankerne vandre under præstens dybfølte ord om Gud, hvilket er ret upassende.
Derfor gjorde jeg hurtigt op med migselv, at jeg gerne ville have en borgerlig vielse. (Bare rolig, manden havde også indflydelse på valget ;) )

Men der er mange elementer ved de kirkelige vielser, som jeg rigtig godt kan lide og gerne ville overføre til vores bryllup, navnligt den højtidelige stemning. For mig er det højtidelige forbundet ved flere ting; stedet, musikken og traditionerne.

STEDET

Jeg elsker tanken om at blive viet et sted, der har særlig betydning for een. Hvor fantastisk, at kristne har mulighed for at blive viet et sted, som favner deres spiritualitet. Det giver virkelig en ekstra dimension.

Selvom jeg var fast besluttet på en borgerlig vielse, fordi jeg ikke føler tilknytning til kirken, måtte jeg erkende, at min tilknytning til Odense Rådhus var ligeså lille. Derfor valgte vi at giftes et sted, som har særlig betydning for mig – og nu også manden. Nemlig Lykkesholm Slot, fordi jeg som barn boede på herregården, der hører til slottet. Det er det barndomshjem, jeg har de allerbedste minder fra, og det var det sted vi boede, da min farmor levede.

Så i august 2010 blev vi gift i slotshaven, hvor jeg har leget adskillige gange med mine brødre. “The place were you used to live,” som the Killers synger…

 

MUSIKKEN

Omend jeg ikke er udpræget fan af orgelmusik eller salmer, ville jeg gerne overføre det højtidelige element til vores bryllup. Derfor valgte vi tre sange, som betyder noget for os: To stykker klassisk musik og the Killers “When You Were Young,” som manden og jeg hørte meget, da vi mødte hinanden og som på mange måder passer godt til os.

Inspireret af dette Noisettes cover af sangen, fik vi en trio af strygere til at spille de tre numre ved vores vielse, og det gav lige den effekt, jeg håbede på: Højtideligheden.

 

TRADITIONERNE

Min svoger holdt den smukkeste, personlige tale, inden vielsen gik igang, hvor jeg blev ført op til giftefogedens bord af min far. Netop den tradition, synes jeg, er så fin. At blive givet bort af sin far.

Selvom jeg er voksen og betragter migselv som en selvstændig kvinde, så er min far uomtvisteligt den første mand i mit liv. Den første mand, der svor mig troskab. Den første mand, der elskede mig. Jeg synes, der var noget smukt ved, at netop han skulle “overlade sit ansvar” til den mand, der skal stå last og brast med mig i resten af mit liv.

Under vielsen udvekslede vi også ringe, hvilket oprindeligt er en gammel kristen skik, og jeg elsker min daglige reminder om en særlig dag og en særlig mand.

Jeg følte, at vores bryllup i august 2010 afspejlede os som par og individer 100%. Vi plukkede i alt det, vi bedst kunne lide fra både kirkelige og borgerlige vielser, og endte med noget, der føltes helt som os. Både afslappet og hjemmevant, men samtidigt højtideligt nok til at trække i de store skrud ;)

Selv endte jeg i en blå Alberta Ferretti kjole, som indkapslede den romantiske, bohemede følelse, dagen bragte med sig. Gid man kunne opleve det hele igen..

 Billeder fra Fies bryllup i August 2010

 1. Pernille siger:

  Ej smukkere bliver det bare ikke!:-) jeg har det på samme måde med kirke og rådhus og det her er da den smukkeste løsning,wauu! Sikke en fantastisk kjole og de omgivelser er der ikke meget der slår-du fik mig lige inspireret til et forhåbentlig forestående bryllup;-) tak fordi du delte med os:-)

  • Ih, Pernille, det er jeg velnok glad for at høre! Tusind, tusind tak for at tage så godt imod indlægget <3 Det betyder meget.

   Jeg krydser fingre for, at du får dit bryllup præcis, som du håber, når den tid kommer :)

 2. Emma siger:

  Hvor er det smukt! Jeg synes virkelig det er en god måde at “løse” det på, og jeg har også altid været fascineret af tanken om at blive gift udenfor :)

  P.s. Din kjole var virkelig fantastisk!

  • Årh, tusind tak, Emma! Kjolen var jeg så heldig at finde på Ebay til en virkelig god pris.. meget heldigt, når man er studerende med et begrænset rådighedsbeløb ;)

   Jeg er rigtig glad for, at du kunne lide mit indlæg – tusind tak <3

 3. Det var et fantastisk smukt bryllup og jeg er ovenud taknemmelig for at jeg fik lov til at dele denne smukke stund sammen med jer.

 4. Aww, sidder og får helt gåsehud…Jeg vil også giftes i det fri. Hvor ser det skønt ud :O)

  <3
  Pia Sabine

 5. Det er SÅ smukt beskrevet, jeg følte næsten jeg sad på en af stolene og var med på dagen. Fantastisk, hvordan I har valgt det der passer bedst til jer og kombineret det til en smuk buket. Meget inspirerende.
  Jeg har altid drømt om et klassisk kirke-prinsesse-bryllup, men det jeg i virkeligheden ønsker er, at føle mig smuk, elsket og omgivet af de mennesker jeg deler mit liv med. Og jeres bryllup er et smukt eksempel, på, hvordan det opnåes på en personlig måde. Personligt, kærlighedsfyldt og elegant. :)

  • Årh, hvor er du sød, tusind tak!
   Ja, det er da bare med at plukke i alt det, man bedst kan lide og gå efter det, man ønsker sig mest, uanset om man er til kirkebryllup, rådhusbryllup eller noget helt tredje. Uanset hvad man ender med, bliver det jo helt uforglemmeligt <3

 6. Jannie siger:

  Ej hvor er det fantastisk smukt. Sidder næsten med tårer i øjnene. Min kæreste og jeg står pt i samme situation som i gjorde. Vi er dog medlem af folkekirken, men ingen af os ønsker det helt store kirke bryllup, vi ønsker nærvær og en kærlig ramme omkring vores kærlighed til hinanden og til den lille pige vi fik i januar 2012. Vi har længe talt om blot at gå til en advokat og få hinanden forsikret på et stykke papir, men vi føler at vores kærlighed er mere værd end blot et stykke papir og vi ønsker at dele den med vores nærmeste. Hvordan holdte i fest bagefter? Vi har snakket om en reception med bryllupskage mm. og så slutte af med aftensmad med vores forældre og søskende! – men ved ikke om man fortryder at man ikke holder fest?

  • Hej Jannie. Tusind tak for din søde kommentar – den varmer helt ind i hjertet, kan du tro.

   Jeg kan så godt genkende følelse af, at det er med at udnytte den mulighed, man har for at fejre sin kærlighed til hinanden. Og jeg ville anbefale enhver at holde et bryllup, hvis man har mod på planlægningen for det er et minde for livet, og en dag, man vil snakke om igen og igen og igen. Samtidigt også en stor oplevelse for ens nærmeste :)

   Mht. om man ville fortryde det, hvis man ikke holdt fest om aftenen.. uha, den er svær. Jeg tror det kommer an på, ens personlige temperament og hvad man dybest set mest har lyst til. Vi blev gift, inden vores datter kom til, så brylluppet bar også præg deraf.. vielsen var kl. 16, efterfulgt af reception med bryllupskage, dernæst 3 retters menu på Lykkesholm Slot, hvor der efterfølgende blev holdt abefest ;) Til natmad fik vi smørrebrød, hvilket var et kæmpe hit, og bestemt et tip, der er værd at give videre :) Det, vores gæster taler mest om, er faktisk festen, så den ville vi ikke have været foruden.

   Men hvis jeg skulle holde bryllup idag, hvor vi er forældre, så tror jeg, at vi havde holdt vielsen om formiddagen, og måske lejet en sommerhus, hvor der var planlagt aftensmad og efterfølgende kaffe.. og så ellers lade aften udvikle sig derfra, om så man bare gerne ville gå lykkeligt i seng og nyde tosomheden med hinanden, for det er man altså for træt til, når man går i seng kl. 04 om morgenen .. ;) eller om man skejer helt ud og fester igennem, indtil man falder omkuld af træthed. Uanset hvad det ender med, er jeg sikker på, at dagen bliver helt magisk og fantastisk.

   Summasummarum, skulle vi giftes nu, hvor vi har en lille pige, så tror jeg ikke, at vi havde holdt en stor abefest,… så havde hele arragementet nok været mere børnevenligt og ligget tidligere på dagen :)

   Held og lykke med jeres store dag!


Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. Husk at udfylde felter markeret med *

*