Her på Petit Podium har vi alle Valdemarsro på vores liste over personlige favoritblogge. Ann-Christine beskriver selv sin blog som “Madblog og hverdagsglimt med fokus på alt det dejlige her i livet” – og den hyggelige beskrivelse rammer virkelig plet.

Hun disker gang på gang op med de lækreste opskrifter, de smukkeste billeder og de hyggeligste små historier på sin blog. Vi er derfor også MEGET glade for at Ann-Christine har sagt ja til at være månedens gæsteblogger på Petit Podium.

Du kan følge hende på bloggen – Valdemarsro – på Facebook og ikke mindst på Instagram (@valdemarsro), hvor man ikke kan undgå at blive lækkersulten af alle hendes indbydende billeder af mad og andre gode sager.

 

 

Vi har været i sommerhus i hele maj måned, da vi skulle flytte til Aarhus en måned, før vi kunne overtage vores nye hus. Beslutningen om at leje et sommerhus i en måned, hvor jeg kunne være sammen med børnene og ’lege sommerferie’, mens Martin arbejdede var ikke svær. Sidste år blev sommerferien også brugt i sommerhus i Danmark. Dengang i Nordsjælland, denne gang i Norsminde ved Aarhus. Efter min mening er det den fedeste måde at holde sommerferie på med mindre børn.

 

 

Eneste ulempe ved dansk sommerhusferie er, at der ikke er ’godt vejr’-garanti. Men det er der råd for. Børn elsker jo vand – også regnvand. Så gummistøvler, regnbukser og jakke er et must.

Jeg elsker til gengæld ikke altid at være udendørs i timevis i regnvejr, så jeg havde også pakket en hel kuffert med alt fra puslespil, maxi hamaperler og perleplader, tusser, modellervoks og redskaber dertil, vandfarver og pensler, legetøjsbiler, yndlingsdukken, udklædningstøj, Brio togbanen var også med og andet favoritlegetøj.

Desuden havde jeg pakket et par af børnenes yndlingsdvd´er og købt et par nye, som jeg gerne ville se sammen med dem. På regnvejrsdagene puttede vi os sammen under varme tæpper i sofaen. Jeg havde tændt brændeovnen og lavet små skåle med snacks; rosiner, abrikoser, skåret frugt og andre lækkerier og så legede vi biograf og så tegnefilm sammen. Mega hyggeligt!

 

 

Heldigvis havde vi også rigtig mange solrige sommerdage. Dage hvor børnene kunne få timevis til at gå med at løbe rundt i sommerhushaven og plaske med vand, plukke blomster og kigge efter feer under blade og buske. Feer er et ret stort hit herhjemme, efter vi har set Klokkeblomst filmen. Jeg kunne indimellem nyde bare at sidde og kigge på deres leg med en iskaffe, i skyggen på terrassen. Ren luksusliv.

Vi boede et par få hundrede meter fra stranden. Dagligt gik turen til stranden, for at fange krabber fra badebroen, kaste sten i vandet, lave sandslotte og vi har sågar også været i vandet et par gange allerede. Pivkoldt, men sejt at gøre det.

 

 

På de tørre sommerdage, tændte vi bål i haven og lavede pandekager, popcorn, snobrød eller pølser over bål. Vi grillede og spiste de traditionelle sommerretter, samt masser af hjemmelavet koldskål.

For mig er succesen bag sommerferie i Danmark at tage en dag af gangen. Planlægge efter vejret og efter hvad der er lyst til den dag. Og så ikke mindst at forberede sig på alt slags vejr når man pakker kufferten.

Trackbacks

  1. I dag … siger:

    [...] Læs mit gæsteindlæg her; det handler om at holde sommerhusferie med børn og du kan også se lidt… Dette indlæg blev udgivet i Valdemarsro. Bogmærk permalinket. ← Speltsalat med peberfrugt – opskrift [...]


Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. Husk at udfylde felter markeret med *

*