Hjemme hos os byder efteråret især på komsammener med venner og familie, med simreretter og tung rødvin. Det en helt særlig årstid, da flere fødselsdage samt vores bryllupsdag alt sammen falder sammen med de falmende blade og den sprøde, kolde duft i luften. Det er indendørstid, hvor det er højsæson for mit værtindeskab, og hvor jeg har rig mulighed for at pussenusse om detaljerne… og det elsker jeg!

Her har jeg plukket mine favoritter fra inspirationsmappen, når det gælder middagsbordet. 4 ret forskellige borde, alle med udgangspunkt i efteråret, med enkle elementer der giver stor effekt.

Det intime bord

Jeg elsker den stemning, et sort, blankt bord eller en sort farvet dug bringer – den giver en eksklusiv og intim stemning, og bringer nattehimlen inden døre. Bordløberen med træmønster skaber hygge og varme, og det hele blødes op af Café au Lait dahliaerne, efterårets pæoner.

Der kommer skær af farve fra glascylindrene som er fyldt med pink og gule dragée-mandler (her kunne sagtens bruges dronningemandler), hvorpå der med en sort tusch står, hvad aftenens menu byder på.

(Billedkilde: Style Me Pretty, fotograferet af Anna Kuperberg Photography)

Det rustikke bord

Havde dette billede været et udklip fra et magasin, så havde den været godt nusset i kanterne og flosset i folderne – for nøj, hvor er dette bord dukket op mange gange i mine diverse inspirationsmapper. Jeg elsker helheden, men allermest detaljen med at bruge en gammel træplanke som bordløber… Det er så enkelt, og så effektfuldt, og der er ikke brug for meget mere pynt. Dog er jeg også rigtig vild med blomsterdekorationerne, som er stukket ned i diverse patineret sølvtøj. Der er brugt kål og fjer, lammeører og sølvblad, og kastanjer er lagt i løse enklaver på bordet.

(Billedkilde: Sunday Suppers via 100 Layer Cake)

Det minimalistiske bord

Man kan sagtens lade sig inspirere af efterårsfarverne, uden at de partout behøver at blive repræsenteret af blade og græskar. Her er en douche grå brugt som base for det firkantede, hvide service, og centrum af bordet er pyntet med knaldrøde nålepudeproteaer. Mere skal der ikke til.

(Billedkilde: Brooklyn Bride, Fotograferet af Diana Marie Photography)

Det børnevenlige bord

Har man et decideret børnebord, så elsker jeg ideen med at dække et bord ind i brunt pakkepapir og simpelthen tegne bordservietterne på. Den enkle pynt består her af pærer stillet i små terracottapotter, og kunne lige så godt erstattes med æbler i alle farver. Bordet indbyder naturligvis til at få en masse farve på sig; og heldigvis står der bundte af farvekridt klar til de kreative unger.

(Billedkilde: Sweet Paul for Country Living)

  1. Hvor er boernebordet fin!! Den skal nok blive brugt ved første lejlighed!


Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. Husk at udfylde felter markeret med *

*