Dette indlæg bringes i samarbejde med månedens temasponsor, Bon A Parte

Hvis der er noget, juletiden i den grad indbyder til, er det hygge med indendørs sysler med børnene i pejsens skær. Og eftersom ingen af os på Petit Podium besidder udprægede kreative evner, har vi allieret os med en af bloglands bedste og sødeste DIY-mødre, nemlig Rakel fra Bare Wunderbar.

Vi elsker hendes hyggelige blog med de smukkeste billeder, hendes sans for lækker indretning (hendes hjem netop er blevet vist i Boligliv – respekt!) og – naturligvis – hendes imponerende evner udi spændende DIY-projekter.

Det er os derfor en stor glæde i dag at invitere jer indenfor i Bare Wunderbars hyggelige univers! God fornøjelse!

Hvert eneste år glæder jeg mig til julen. Ret tidligt faktisk.

Når efterårsferien er forbi, dagene bliver kortere og mørke, julepynten gør sit indtog i diverse butikker og udelivet blot bliver koldere og koldere, så ankommer min julestemning. Julen er bestemt også vigtig og god i månederne op til december. Det er der, hvor man skal planlægge årets juledrømme, forberede sig til det hele om man vil.

Jeg er et meget kreativt anlagt menneske, og lige præcist julen og mørketiden er en tid, der indbyder til hyggelige sysler og nørklerier foran brændeovnen.  Pyntekassen skal helst udvides med lidt nyt og hjemmelavet hvert år. Og ikke mindst så skal der også laves julegaver. Der er så mange gode ideer til små gaver, man kan give til dem, som også holder af de personlige og hjemmelavede gaver.

Noget af det helt hyggelige ved julen er, at jeg efterhånden er mor til et par halvstore børn. Frederikke, som netop er startet i skole, elsker at være en del af syslerierne, og lillebror Carl Emil på snart 3 år nyder at pusle med noget ved siden af.

Det vigtige for mig er også at lave kreative og hjemmelavede ting, som ungerne kan være med til, og hvor vi hver især har mulighed for at lave noget fint og personligt.

 

DIY – Små, fine lysestager

Mørket indbyder altid til levende lys. Og Frederikke og jeg har lavet en nem DIY til, hvordan man laver små fine stager.

 

Det er klart, at papiret afgør, hvor julede de små stager bliver. Her har vi brugt papir fra MiniMega Design, ikke særligt julet, men fint i mørket. Du kan også bruge tapet, men det er ofte lidt kraftigere i kvaliteten og bliver derfor lidt sværere at arbejde med.

 

Klip en bane papir, som svarer til længden og bredden på dåsen, I har valgt. Vi har brugt de helt små dåser, der passer til et lille juletræslys, men man kan også købe en større konservesdåse og bruge almindelige lys.

 

Sæt dobbeltklæbende tape rundt i kanterne på dåsen, både foroven og forneden.

Dobbeltklæbende tape fås i de fleste boghandler og hobbybutikker og er nærmest uundværligt, til mange former for kreaprojekter.

Når du har sat tapestrimlen på det ønskede sted, hiver du blot det øverste papirlag af, og en klistret tapestrimmel bliver siddende.

Du skal nu med lidt koncentration lægge papirsbanen om dåsen. Tapen foroven og forneden fæstner papiret med det samme. Klip evt. ulige papirskanter af efterfølgende.

 

Der puttes sand i dåserne, og lyset sættes i sandet. Voila, stagen er færdig.

Du kan nu vælge at beholde den som den er, eller måske pynte dåsen med fx mos omkring lyset, små farverige perler, kristtjørn, små svampe eller andet sjovt.

 

Det er nu tid til at nyde de levende lys. Måske du vil lave fire stk. og bruge dem som årets ”adventskrans”?

 

 

DIY – Fine cernitophæng med neonsnor

Stemplerne med bogstaver kan købes i Panduro hobby og lignende forretninger, og jeg ladet mig fortælle, at de også fås i TIGER butikkerne.

Cernit købes i diverse hobbyforretninger. Vælg gerne mange forskellige farver.

 

Cernit er først et meget hårdt materiale. Det kræver lidt ihærdighed og æltning i varme hænder, førend den bliver blød at arbejde med. Til forskel fra Fimoler bliver cernit fin og blank, når det er færdigt.

Den blødgjorte cernitmasse rulles ud med kagerullen, som når man laver pizza, og stikkes med små udstiksforme. Stjerner, hjerter, grise, juletræer eller måske bare runde er fine her til jul.

 

Du skal nu pynte og præge dine ophæng. Frederikke har valgt at skrive på sine, og ret tilfældigt kom hun til at skrive FRYD. Det passer meget godt til julen, synes jeg.

Man kan også tage sin blonde eller flakon og lægge den ovenpå ophænget. Forsigtigt trykkes blonden ned i cernitten og giver derved det fine blondemønster, som jeg er vild med.

Lav et hul øverst til snoren med en strikkepind.

 

Når figurerne er færdige, udstukket og præget, lægges de på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen i ca. 30 min. Ved 110/130 grader.

De færdigbagte figurer tages ud og lægges på en tallerken evt. udenfor, hvor de køler, hærder og bliver helt hårde.

 

Ophængene monteres med snor. Jeg har brugt en neonfarvet murersnor, som fås i alle byggemarkeder.

Nu er de klar til ophæng. De vil pynte helt fantastisk fint i vinduet eller på en lille gren allerede nu, og senere, sidst på julen, kan de flyttes til juletræet.

God fornøjelse.

 1. Sikke et skønt indlæg, og fine og nemme DIY projekter :) Jeg elsker især ophængene… det kan faktisk godt være, at jeg skal lave sådan nogle i år :)

 2. Tror da vist lige jeg skal et smut i panduro+tiger i morgen. Tak for fin inspiration!! ;)

 3. Sikke et fedt indlæg ;0) Drengene og jeg skal da helt sikkert lave ophængene og tænker faktisk at materialerne ville være en god ide til pakkerne i pakkekalenderen.
  Tusind tak for inspiration ;0)
  De bedste hilsner
  Pernille
  http://www.boernetoejsindkoeberen.dk

 4. Hvor er det bare nogle fine ting, tak for den gode inspiration vi skal da helt sikkert igang her hjemme, børnene vil elske det.

  Mange hilsner fra
  Rikke

 5. Super fint indlæg – især det med de fine ophæng.
  Se evt. min blog, hvad jeg lavede i weekenden… Det ligner jo :-)

  /Karina

 6. Hvor er det bare nogen fine ideer, nemme og lave og helt sikkert et hit hos de kære børn.

  Hilsner fra Susi

 7. Tusind tak for jeres søde kommentarer til Rakels indlæg! Vi synes også, hun har lavet sådan nogle fine ting, og vi glæder os til selv at tage fat på dem :)

 8. Helene Braüner Bisgaard siger:

  Skønt projekt! Har selv lavet lignende stjerner med stor succes! Bogstaverne kan bruges til så mange skønne ting. Tak for fine ideer! :)


Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. Husk at udfylde felter markeret med *

*