Fordele og ulemper ved kontaktlinser

Synet er en af vores vigtigste sanser. Det er dog ikke alle, der er heldige at have det perfekte syn hele livet igennem. Mange har brug for hjælp til at se klart – med enten briller eller kontaktlinser. I denne artikel har vi fokus på kontaktlinser og dets fordele og ulemper.

Fordele ved kontaktlinser

Der er en masse fordele ved kontaktlinser frem for briller.

Bredere synsfelt

Med briller er dine øjne kun dækket de steder, hvor du ser ud gennem brilleglassene, og der vil derfor være en tendens til at dit syn bliver blokeret af kanten af brillerne enkelte steder i dit synsfelt. Det samme er dog ikke tilfældet med kontaktlinser. De er lavet til dig øje og bevæger sig med dit øje, så der er ingen forhindringer i dit syn med kontaktlinser. Du får dermed et bredere synsfelt, når du bruger kontaktlinser frem for briller.

Uændret udseende

Briller er med til at ændre dit udseende, da de jo er synlige for andre. Der er ingen vej udenom det.  Briller er derfor ofte med til at give dig et helt nyt look. Med kontaktlinser kan du dog beholde dit almindelige udseende, da kontaktlinser ikke kan ses af andre.

Uafhængighed og fri bevægelse

Briller kan hurtigt komme i vejen, f.eks. når du dyrker sport eller de kan være et irritationsmoment, når de f.eks. dugger til eller bliver våde. Sådan er det ikke med kontaktlinser. De kan bruges til sport og bruges i regnvejr uden problemer. Det giver en større uafhængighed og frihed for kontaktlinsebrugere.

Ulemper

Der er dog også nogle ulemper ved kontaktlinser, som gør, at nogle foretrækker briller.

Der er enkelte synsfejl, som kontaktlinser ikke kan korrigere. Det kan f.eks. være ved visse former for skeling og ved nedsat samsyn. Derudover er der også nogle personer, der simpelthen ikke kan klare at bruge kontaktlinser. Det kan f.eks. være personer med diabetes eller tendens til tørre øjne. Nogle kan nemlig godt opleve at linserne er med til at udtørre øjnene yderligere.

Linser kan give sår på hornhinden.

Har du brug for hjælp til et skarpere syn? Måske er kontaktlinser det rette valg for dig. Vi anbefaler at du tager forbi en optiker til en synstest. Du kan få et stort udvalg af kontaktlinser i Fredericia hos Blikfang Optik.